Een drone kopen
Drone kopen

Voordat je een Drone gaat kopen zijn een aantal zaken belangrijk. Lees uiteraard eerst De Regels en het stuk over Gezond Verstand.
Besef je voor aankoop dat een Drone een vernuftig leuk apparaat is maar absoluut geen speelgoed. Naast dat je op de hoogte dient te zijn van de actuele wetgeving draag je een hoop verantwoording, niet alleen voor jezelf maar ook voor de veiligheid van andere personen en het luchtverkeer in de klasse G. Als je de andere pagina´s nog niet hebt gelezen vraag je je op dit moment wellicht af wat in hemelsnaam (leuke woordspeling) luchtklasse G is. Dat is precies de reden dat je op dit moment eigenlijk nog geen Drone moet aanschaffen laat staan er mee gaan vliegen.

Kortom, alvorens je een Drone aanschaft verdiep jezelf goed in de materie. Stel jezelf niet alleen op de hoogte van de regels maar ook van wat voor type Drone je wilt aanschaffen. Het is zo goed als onmogelijk als onervaren vlieger een Drone in volledig handmatige modus direct te kunnen besturen zonder deze te laten crashen. Door middel van een Drone met GPS functies en andere intelligente sensoren kun je als beginner op een groot open gebied redelijk goed veilig leren vliegen.

De tips op een rij:

  1. Verdiep je in de Regelgeving. Niet alleen op deze site maar controleer ook altijd of er aanpassingen zijn die niet op deze site vermeld staan op de wetten.overheid.nl.
  2. Laat je of goed adviseren of lees je goed in over het type Drone voor je deze aanschaft.
  3. Heb je geen enkele ervaring met een remote control overweeg dan om lessen te nemen.
  4. Zoek eerst op YouTube naar instructies en vlieglessen als je besluit geen cursus te nemen.
  5. Vlieg veilig en geniet van je nieuwe mooie hobby.

Een drone kopen? Er zijn tal van webshops, wij adviseren cameranu waar je standaard 2 jaar garantie krijgt.


Drone kopen met camera

Voordat je een Drone met camera gaat kopen  lees dan ook even goed de regels met betrekkingen tot het gebruik van de camera en wat wel en niet mag in verband met de privacy.

DISCLAIMER:
Deze informatieve website is een particulier initiatief en u kunt hier geen rechten uit ontlenen. De informatie richt zich UITSLUITEND op de recreatieve en particuliere Drone (modelvliegtuig) gebruiker. Wij doen ons best de informatie zo actueel mogelijk te houden en de eventuele wets- en regel wijzigingen aangaande recreatief Drone gebruik zo snel als mogelijk te updaten. Je blijft echter ten alle tijden zelf verantwoordelijk kennis te nemen van de actuele regelgeving.

De regelgeving valt onder het ministerie van “Infrastructuur en milieu” (Inspectie leefomgeving en transport). U kunt de website van dit ministerie raadplegen op www.ilent.nl onder het kopje “Luchtvaart” en “Dronevliegers” vindt u de gerelateerde artikelen. Als recreatieve particuliere Drone vlieger val je op het moment van dit schrijven 3 januari 2015 onder de wet Modelvliegen welke naar verwezend wordt op:

http://www.ilent.nl/onderwerpen/transport/luchtvaart/modelvliegers/.

Lees voor je een Drone aanschaft altijd goed in. Bezit je al een Drone en je hebt je zelf niet ingelezen in de regels & wetgeving is dit bij uitstek het moment om dat wel te doen. Er zijn websites waarin enkele regels betreft de regelgeving worden beschreven, dit is niet voldoende om je zelf goed op de hoogte te stellen.

Veilig winkelen

Voor je iets koopt bekijk altijd reviews & beoordeling van de webwinkel waar je een product aanschaft. Klant beoordelingen en reviews geven een goede indicatie of een winkel betrouwbaar is. Dit kan bijvoorbeeld op https://www.shoppingreviews.nl.